Pescar a l’embassament de Rialb

Salt dels Barbs remuntant el corrent al pantà de Rialb

Estàs pensant en anar a pescar a l'embassament de Rialb

L’embassament de Rialb, o també conegut com el pantà de Rialb, és un embassament que recull l’aigua dels rius Segre, Rialb i Ribera Salada. Aquesta presa, que s’estén pel nord-oest de la comarca de la Noguera, fa poc temps que s’ha obert al públic per a la pesca controlada.

 

Organitzar una sortida de pesca pot ser una de les millors opcions si estàs buscant relaxar-te al màxim durant les vacances i passar temps de qualitat amb les persones que t’acompanyen. Continua llegint per descobrir tots els detalls que necessites conèixer sobre la pesca a l’embassament de Rialb.

L'embassament de Rialb i la pesca

Vista panoràmica del pantà de Rialb, envoltat de muntanyes, amb un cel blau

Com hem esmentat anteriorment, l’embassament de Rialb és pràcticament nou pel que fa a l’esport de la pesca. Aquest embassament jove compta amb una extensió de més de 400 hectàrees cúbiques, mesurant quatre vegades més que l’embassament d’Oliana. Rialb va ser inaugurat per a la pesca l’any 2000, però no va assolir el punt més àlgid fins al 2010.

 

Va ser aquell any en què es van designar els límits referents a la pesca, per protegir l’espai i donar temps a aquest hàbitat per veure com es desenvolupava. De moment, les possibilitats que ofereix l’embassament són força grans i la perspectiva és que proveeixi la població de peixos durant molts anys.

 

L’alimentació principal de l’embassament prové del riu Rialb, un afluent del Segre. Aquests rius ofereixen una llera àmplia en què es troben bones quantitats de truites i una aigua ben oxigenada de bona qualitat. Això fa que, no sols sigui útil per a la pesca, sinó que tingui una bellesa molt singular.

El somni de tot pescador

L’entorn de l’embassament de Rialb és el que atrau tants pescadors a les seves aigües. Els aficionats i els professionals de la pesca s’acostaven a aquest pantà amb una motivació doble. D’una banda, busquen tenir una connexió directa amb la natura, que els permetrà respirar aire fresc i cagar-ne l’energia durant les vacances.

 

D’altra banda, la possibilitat de pescar en un oasi pràcticament verge on tot és possible, fa que aquests pescadors carreguin les canyes amb més felicitat.

Dades tècniques sobre la pesca a l'embassament de Rialb

Actualment, la pesca a l’embassament de Rialb es basa principalment en les truites, a més dels barbs, als punts del riu indicats. Les espècies de fari canvien la seva ubicació depenent de la temporada, però se les pot localitzar a prop de la cua, entrant ja al vedat superior.

 

Els barbs se situen en una zona on el corrent és força fort, perquè els porti l’aliment que necessiten sense haver de desplaçar-se. Tot i això, aquests canvien d’ubicació depenent de la temporada, per això és important tenir en compte les indicacions de cada moment.

 

Els resultats dels pescadors mostren que avui dia la pesca a Rialb és possible i que s’obtenen moltes captures sense gaire esforç. Amb el temps s’espera que els peixos siguin més grans i que augmenti la quantitat de fauna per tenir unes millors temporades de pesca.

 

  • Poble proper a l’embassament: La Baronia de Rialb, Lleida
  • Tipus d’aigua: Dolç procedent d’embassament
  • Espècies de peixos que es poden pescar: Carpa Comuna, Carpa Royal, Barbo, Truita Comuna, Truita Arcoiris.
  • Esquers que es fan servir per a la pesca: boilies, pèl·lets, blat de moro, mosca i cuc.
  • Informació sobre la pesca: Per poder pescar a Rialb hauràs de fer-te amb un permís disponible a l’SPE Oliana oa l’SPE de Ponts. També ho pots obtenir a través del web de la Generalitat.
  • Informació de l’embarcador: L’embassament de Rialb compta amb un embarcador nou, construït el juliol de 2014 i té una capacitat per a 25 embarcacions, 5 motores i 20 caiacs que s’utilitzen per a serveis esportius, d’oci o de pesca.

 

Si ets aficionat a la pesca no dubtis a acostar-te a l’embassament de Rialb i viure una experiència única, envoltat per naturalesa. Pots combinar la teva activitat amb una tranquil·la estada a la Casa dels Peixos, per despertar-te en un entorn incomparable i gaudir de la màxima tranquil·litat a les teves vacances.

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
¡Bienvenido viajero/a! 👋
¿Tienes alguna duda?
Contáctanos :)