Gorgs a la Baronia de Rialb

Dues persones banyant-se en una bassa d'aigües de color verd maragda, envoltada de pedra i vegetació. El sol fa que brilli tota la bassa.

Estàs buscant una guia dels millors gorgs de la Baronia de Rialb? Continua llegint!

 

Al bell mig de la comarca de la Noguera, envoltades per muntanyes, podem trobar unes piscines naturals d’aigua cristal·lina, encara que molt freda, que us faran sentir com a l’escenari d’un conte.

 

Els gorgs a la Baronia de Rialb són un lloc perfecte per anar a passar un dia amb amics i família o per fer una parada ràpida a la teva ruta de senderisme per Lleida. A continuació, t’ho expliquem tot sobre aquesta experiència que no et pots perdre.

¿Què són els gorgs de la Baronia de Rialb?

Estret on passa el riu Rialb envoltat de parets de roca molt altes

Els gorgs de la Baronia de Rialb és el nom amb què anomenen aquest lloc màgic i pràcticament desconegut, els habitants de la comarca. Però la veritat és que les veus corren cada vegada més ràpid i aquest nom ja no és només conegut per la gent que hi viu, sinó que el turisme comença a conèixer-lo.

 

Aquestes piscines naturals es troben en un punt força estret del riu Rialb a Lleida, en el moment en què passa pel municipi de la Baronia de Rialp. Si vols baixar per un gran barranc, aquest indret també és molt conegut pels amants del barranquisme, que baixen fins al Forat del Buli

Senderisme fins al Forat del Buli

El Forat del Buli és el punt més conegut de la zona dels gorgs de la Baronia de Rialp i et recomanem que hi puguis arribar a peu, ja que és la millor manera de gaudir de l’entorn natural que ofereix aquest espai. És una ruta fàcil i molt agraïda de fer, sobretot quan arribes a les piscines naturals.

 

  • Temps: 2 hores i 55 minuts aproximadament
  • Distància: 4,56 quilòmetres
  • Desnivell: 173 metres positius
  • Quan anar-hi: Per fer aquesta excursió de senderisme hauràs d’anar a l’estiu, ja que cal ficar-se al riu i fins i tot nedar.

 

La ruta aquàtica del Forat de Buli comença paral·lela al Barranc de Mas Barrat. Hauràs de seguir el camí marcat fins que escoltis l’aigua del riu. Si vols pots desviar-te cap a la llera del riu per apreciar l’espectacular color de l’aigua que baixa i descobrir algun pantà natural que s’hagi format.

 

Pots triar parar a les piscines naturals que s’han format, encara que et recomanem que segueixis caminant fins arribar al teu destí, on veuràs el gorg més impressionant de tota la zona de Baronia de Rialb. Segueix el camí a contracorrent en direcció al Forat de Buli.

 

Un cop arribis a un estret on sembla que les parets de roca s’ajunten, hauràs de creuar el riu, ficant-te a l’aigua des del costat dret. Un cop siguis al riu veuràs com l’aigua és completament cristal·lina, al llarg de tot el recorregut. Les pedres blanques que formen el terra del riu són les que li donen aquest encant tan especial.

 

Segueix pujant a contracorrent, pel mateix riu i et trobaràs llocs que et cobreixin fins al turmell, però altres on hauràs de submergir-te i nedar. És tota una experiència!

 

Un cop dins l’aigua, la temperatura sempre serà més freda del que t’esperes, però aquesta és un dels encants dels gorgs de la Baronia de Rialb, que és accessible només pels més atrevits. Res entre l’estret d’altes parets de roca i, en girar et toparàs de cara amb una de les meravelles naturals més impressionants que mai hagis contemplat.

 

Es tracta d’un forat a la roca, és a dir, un túnel cobert de vegetació, pel qual es cola una cascada. A través de l’interior d’aquest túnel podràs nedar cap a l’altra banda del riu i serà com endinsar-te a un món paral·lel.

 

Atenció! Es tracta d’un paradís natural que cal preservar, així que és important que el puguis deixar tal com l’has trobat, o fins i tot millor.

¿Val la pena fer l'excursió aquàtica dels gorgs a la Baronia de Rialb?

Dues persones amb vestit de neoprè caminant pel riu que està envoltat de roques molt altes

L’experiència és inexplicable, així que si vols saber què se sent, hauràs d’anar per tu mateix. L’únic que poden dir les persones que s’han endinsat a les aigües gelades per trobar aquest paradís és que la bellesa d’aquest lloc és inoblidable.

 

Si aneu en família, és recomanable gaudir d’aquesta meravella i després quedar-vos al principi de l’estret, ja que és un tram ideal perquè els nens puguin jugar sense perill, gràcies a la seva poca profunditat.

 

La ruta és fàcil i apta per a tothom. L’únic tram que ofereix una dificultat més gran és l’aquàtic, per al qual hauràs de saber nedar i poder suportar la temperatura freda de l’aigua.

 

Què esperes a viure l’experiència dels gorgs a la Baronia de Rialb? Sens dubte, no et penediràs d’aquesta meravella natural a l’abast de tothom.

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
¡Bienvenido viajero/a! 👋
¿Tienes alguna duda?
Contáctanos :)