Busques els millors restaurants on menjar cargols a Lleida?
El cargol és un mol·lusc que aixeca passions i ganyotes alhora. Per això les persones a qui no els agrada aquest menjar, els provoca una sensació desagradable i eviten tant sí com no haver de tastar aquest animal cuinat. Però, als que ens agrada el menjar més tradicional, sabem com gaudir amb un bon plat de cargols al davant.
Segur que, si vas a Lleida a passar uns dies, et vindrà de gust tastar el menjar local més tradicional de la zona i has de saber que els cargols són un dels plats més cuinats a la comarca. Així que, us presentarem els restaurants on menjar els millors cargols de Lleida i esperem no ser tan lents com l’animal.
La Huerta
La Huerta és un restaurant tradicional a Lleida i més de 50 anys avalen el plat típic: els cargols. Aquest establiment que va per la tercera generació d’hostalers està situat davant del mercat de fruites i verdures de la ciutat de Lleida, així que els seus ingredients són de la màxima proximitat possible.
La seva carta és un espectacle, així que demana tot el que et vingui de gust, però no t’oblidis de tastar els seus cargols la llauna, són una autèntica delícia amb què et xucles els dits.
L'Àlzumar
A la carta de l’Àlzumar trobaràs els cargols de llauna, a més de les seves moltes propostes gastronòmiques, basades en la cuina mediterrània més tradicional. El xef aposta pel producte de quilòmetre zero, amb ingredients sempre frescos i de la millor qualitat. A més, no te’n pots anar sense tastar les postres, ja que ofereixen rebosteria totalment casolana amb la qual no podràs parar de menjar, fins acabar l’última cullerada.
Cal Nenet
Cal Nenet és un negoci familiar ubicat al municipi de Juneda i especialitzat en el menjar més tradicional de Lleida. El seu plat estrella són els cargols i els podràs tastar de totes les maneres: a la llauna, a la sal, a la gormanta, a la brutesca, a la brasa i amb samfaina. Sortiràs d’aquest lloc volent-ho recomanar a tothom
Restaurant Lo Poble
El restaurant Lo Poble es troba situat als peus del Montsec, en plena província de Lleida. Aquest és un racó rural poc conegut on es menja estupendament, ens guardes el secret? En aquest local podreu degustar algunes de les millors especialitats de la cuina tradicional catalana i de mercat.
Et recomanem que no hi vagis amb pressa, perquè cadascun dels seus plats és tota una experiència que val la pena gaudir tranquil·lament. Tasta els cargols, ja que són el seu plat estrella i acompanya el menjar amb algun vi que et recomana el sommelier.
El Xalet Suís
El Xalet Suís és un restaurant situat a la zona alta de Lleida que no enganya. El que posi a la carta són els plats que degustaràs, ni més ni menys, i això és una cosa que s’agraeix quan vols tastar els sabors més tradicionals.
A la seva carta podràs trobar una proposta de plats d’alta cuina molt elaborats, com a amanida de llamàntol, el seu foie micuit, els raviolis de gamba, el filet tàrtar, els arrossos, els peixos i els mariscs salvatges; que contrasten amb els plats més tradicionals, com els cargols.
Els Trulls
Els Trulls és un dels millors restaurants on menjar cargols a Lleida i destaca per les seves grans graelles amb brases, on podràs veure com cuinen els teus ingredients al moment.
Aquest és un dels locals referents en l’elaboració dels cargols a la brasa i, a més d’aquest plat, també podràs tastar qualsevol tipus de carn que se’t vingui al capdavant, passada per la graella. Aquesta és una experiència que no pots deixar de viure, almenys una vegada a la vida.
Cal Pep
Una de les propostes més delicioses de la carta de Cal Pep són els seus cargols de llauna, que estan exquisits i acabats de fer. Es tracta d’un establiment on trobaràs un tracte molt familiar i un ambient molt popular, on els comensals se saluden entre ells. Podràs tastar bon menjar casolà, amb preus assequibles on la carn i la brasa prenen pràcticament tot el protagonis
Aquests són els millors llocs on menjar cargols a Lleida, què t’han semblat? Els cargols no se solen menjar com a plat únic als restaurants, així que acabaràs acompanyant-los amb alguns dels plats més tradicionals de la cuina de muntanya catalana: albergínies farcides, escudella, carn a la brasa, calçots, etc.
Això significa que, quan t’aixequis de la taula ja tindràs prou feina per arribar al cotxe, com per posar-te a conduir fins a casa teva. Et recomanem que et vagis a fer una bona capçadeta a la Casa dels Peixos i que puguis gaudir de la província de Lleida durant alguns dies, amb tot l’encant que aquesta té per oferir-te